Íme a munkaidőkeret legfontosabb szabályai!

Hogyan kell alkalmazni a munkaidőkeretet? Hogyan lehet rajta változtatni? Ki határozza meg? Cikkünkbe összefoglaltuk Önnek a legfontosabb tudnivalókat a munkaidőkeretről!

A munkáltató a dolgozó által teljesítendő munkaidőt munkaidőkeretben is megállapíthatja, amely lehetővé teszi a munkáltató számára az általános munkarendhez képest a munkaidő egyenlőtlen beosztását.

A munkaidőkeretet, így annak tartalmát, kezdő és befejező időpontját is a munkáltató határozza meg írásban. A dolgozó hozzájárulása nem szükséges a munkaidőkeret bevezetéséhez. Hogyha a megállapított munkaidőkeret kezdetét vette a tartama nem módosítható, csak lerövidíthető. Ekkor a dolgozó által teljesített többlet munkaidőt rendkívüli munkaidőként, kevesebb munkaidőt pedig az általános szabályok szerint kell elszámolni.

munkaidőkeret tartama legfeljebb 4 hónap (16 hét) általános esetben, amely maximum 6 hónapra (26 hétre) növelhető. Ettől eltérően azonban a kollektív szerződés, amennyiben azt technikai vagy munkaszervezési okok indokolják a munkaidőkeretet 12 hónapban (52 hétben) is előírhatja. Fiatal munkavállaló esetében egy heti munkaidőkeret megállapítása lehetséges.

A munkaidőkeret tartamát hónapban vagy hetekben kell megadni és számításánál a naptárat kell figyelembe venni. Ez azt jelenti, hogy nemcsak az adott hónap elsején kezdődhet a havi munkaidőkeret, hanem akár 10.-én is.

Szeretne a munkaidőkeret alkalmazásához megfelelő informatikai támogatást? Ismerje meg a hrMaster Munkaügyi nyilvántartó rendszerünket bővebben!