A munkavállalóknak is fontos az informatikai rendszerek fejlesztése!

A magyar kis és középvállalkozások körében készített felmérést immár negyedik alkalommal a Microsoft, melynek középpontjában az állt, hogy a munkavállalók miként használják a korszerű technológiát munkahelyükön, otthonukban és más helyeken.

A felmérésben résztvevők válaszai alapján kiderült, hogy a magyar kkv-k munkatársainak 50%-a véli úgy, hogy az IT technológia fejlesztése javítana az ügyfelek kiszolgálásában és elégedettségük elérésében. A válaszadók 25%-a gondolja úgy, hogy a munkatársak produktivitásán is észrevehető lenne az IT-ba való befektetés.

A kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a munkavállalók érzékelik a modern technológiában való lemaradást. A válaszadók 35%-a szerint az új technológiák támogatnák a vállalat gyorsabb növekedését. A kutatásban résztvevők 39%-a egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy a működés modernizálásával spórolhatna a cég, továbbá 27% vélte úgy, hogy a kommunikáció is javulna, továbbá 25% szerint jobb lenne a munka hatékonysága. A magyarok számára kiemelten fontos volt az adatok biztonsága, 26%-uk gondolja úgy, hogy az új technológia alkalmazása növelné a biztonságot.

A magyar munkavállalók mindössze 17%-a válaszolta azt, hogy a cég szinte papírmentesen végzi működését, illetve számos online és automatizált folyamatot működtet.

A hazai munkavállalók 29%-ának elmondása alapján saját mobiltelefonját használja a munkavégzéshez, és mindössze 16%-uknak biztosított a vállalat okostelefont. A munkavégzés során a dolgozók 54%-a végzi feladatait asztali számítógépen, 26%-uk laptopon. Hazánkban a tablet munkahelyi alkalmazása igen alacsony, mindössze 9%-uk említette, hogy használja a munkavégzés során.

Forrás: Piac&Profit; kép: KROMKRATHOG, FreeDigitalPhotos.net