A jövő trendje: rugalmas munkavállalás!

A Leitz irodaszergyártó cég tanulmánysorozatának első részében az elmúlt két év legkiemelkedőbb folyamatát, a mobil munkavégzést vizsgálja. A Work Smart címmel kiadott tanulmány rávilágít arra, hogy 2020-ra a munkavállalók minimum 50%-a rugalmasan lesz foglalkoztatva.

A tanulmány különbséget tesz a hagyományos üzleti utazó és a mobil munkavállaló között, s utóbbi alatt azokat a dolgozókat érti, akik több tevékenységet folytatnak párhuzamosan, így munkájukat ellátják akár egy kávézóban, otthon vagy út közben az autóban is.

A kutatásban résztvevő humán erőforrás szakemberek 50%-a úgy nyilatkozott, hogy 2022-re a munkavállalók legalább 20%-a átmeneti munkaerő vagy alvállalkozó lesz.

A kutatásból kiderül az is, hogy egyre érdekesebb trendek hódítanak majd a jövőben, mint pl.: Hozd a Saját Készülékedet (BYOD), amely nem mást jelent, hogy a munkavállalók inkább saját technológiai eszközeiket használják a munkavégzésben, mert azok modernebbek.

További trendként említhető meg az ingyenes és on demand Wi-Fi növekedése. Itt többek között meg kell jegyezni azt is, hogy a vállalatok egyre Internetképes (Iot – the Internet of Things) és intelligens gépek gyártását tervezik a jövőben.

A modern eszközök elterjedésével azonban egyre fontosabb lesz a készülékek állandó töltöttsége, hiszen a mobil dolgozók folyamatosan a lemerüléstől és az elvesztegetett időtől tartanak. Mindemellett pedig megjelenik az adat és információbiztonság kérdése is, amely mind egyéni szinten, mint pedig az üzleti életben fontos elvárás lesz.

Forrás: HR Portál