A fiatalok előtt nincsenek határok!

A KPMG több mint 300, a világ vezető egyetemein és főiskoláin tanuló, üzleti szakirányra specializálódott hallgatókat kérdezett meg a jövőbeni karrierterveikkel, elvárásaikkal és motivációikkal kapcsolatban.

A kutatás rávilágított, hogy a fiatalok 94%-a gondolja úgy, hogy a sikeres karrier megvalósításához nemzetközi kapcsolatokra van szükséges. Éppen ezért nem is meglepő, hogy a fiatalok nem riadnak meg attól sem, hogy többször költözzenek új országba. A megkérdezett hallgatók 89%-a fel van készülve arra, hogy más országba költözzön akár többször is a megfelelő munka reményében.

A kutatásban részt vevők 46%-a azt is elárulta, hogy szerinte a jelenlegi instabil környezet megnehezíti az álláskeresést a tanulmányok befejezése után. Mindemellett a megkérdezettek több mint fele, azaz 60%-a aggódik egy újabb pénzügyi válság negatív hatásai miatt, amely befolyásolhatja a karrier utat.

A felmérésből az is kiderül, hogy a fiatalokat nemcsak a pénz motiválja, hanem többek között 89%-uk azt válaszolta, hogy munkájuk pozitív és fenntartható változást hozzon a társadalom számára. Továbbá a válaszadók 92%-a szeretne olyan munkahelyen dolgozni, amely hozzájárul egy jobb világ kialakításához. Magyarországon a pályakezdő fiatalokra jellemző, hogy nyitottak a szakmai fejlődési lehetőségekre, előnyben részesítik a dinamikus és fiatalos munkakörnyezetet. Mindemellett pedig fontos számukra a versenyképes kompenzációs csomag, a munka és a magánélet egyensúlya és a vonzó, kiszámítható karrier.

A kutatás arra is rámutat, hogy a válaszadók 67%-a rendelkezik egyértelmű elképzelésekkel a diploma megszerzését követően.

Forrás: HR Portál